Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Πότε πρέπει να αλλάξω χορδές στην κιθάρα μου;

04/05/2017
από Κατερίνα Στρατιδάκη

Old-and-New-Strings.jpg?1493965664801

Όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο οι χορδές παίζουν μεγάλο ρόλο στον ήχο και την παικτικότητα του οργάνου.Για αυτόν τον λόγο και πρέπει να φροντίζουμε τις χορδές που ήδη έχουμε στην κιθάρα ή να βάλουμε ένα καινούριο σετ.

Πως μπορώ να φροντίσω τις χορδές μου;


  1. Πριν πιάσω την κιθάρα για να παίξω πρέπει να πλένω τα χέρια μου.
  2. Καλό θα ήταν στην θήκη της κιθάρας ή κοντά στην βάση της να υπάρχει ένα καθαρό πανάκι και κάθε φορά που αφήνουμε ή φυλάμε την κιθάρα να σκουπίζουμε τις χορδές, με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίζουμε ένα μέρος του ιδρώτα από τα χέρια μας που έχει μείνει πάνω τους και καθυστερούμε λίγο την οξείδωση τους.
  3. Μία άλλη καλή κίνηση είναι πριν και μετά το παίξιμο να χρησιμοποιείτε το Fast Fret, ένα προϊόν της GHS που κάνει θαύματα, βοηθάει τις χορδές να συνεχίζουν να ακούγονται φωτεινές και σαν καινούριες, καθώς και αυξάνει κατά πολύ την διάρκεια ζωής τους.

Ποια όμως είναι τα σημάδια που μας δείχνουν ότι είναι καιρός να αλλάξουμε χορδές;


  1. Οι χορδές όσο παλιώνουν και φθείρονται, τόσο πιο δύσκολα κουρδίζουν και μένουν κουρδισμένες,επίσης με τον καιρό σκουριάζουν ή χάνουν το χρώμα τους.
  2. Πολλές φορές το περιτύλιγμα "κόβει" και μπορείτε να διακρίνετε τον πυρήνα της χορδής.
  3. Ο ήχος γίνεται μουντός.


Εάν διακρίνετε κάτι από αυτά στις χορδές σας, τότε είναι καιρός για μία αλλαγή!