Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Τι χρειάζομαι για να αρχίσω να μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα;

11/05/2017
από Κατερίνα Στρατιδάκη

0b706361-369d-4012-abf4-7c4896142a61.JPG

Πολλοί υποψήφιοι κιθαρίστες έχουν το εξής ερώτημα:

Τι εξοπλισμό πρέπει να έχω για να ξεκινήσω να μαθαίνω ηλεκτρική κιθάρα;

Υπάρχει τεράστια γκάμα σε κιθαριστικό εξοπλισμό και σε διάφορα εύρη τιμών.

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός;

Τα πράγματα είναι απλά! Εκτός από την κιθάρα θα χρειαστείς:

  1. Έναν μικρό ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας με ενσωματωμένη παραμόρφωση
  2. Καλώδιο σύνδεσης της κιθάρας με τον ενισχυτή
  3. Ένα κουρδιστήρι
  4. Αρκετές πένες
  5. Έναν μετρονόμο.
Λίγο πιο αναλυτικά:
  • Χωρίς τον ενισχυτή, η ηλεκτρική κιθάρα εκτός του ότι δεν βγάζει τον επιθυμητό ήχο, λόγω του σκάφους της δεν βγάζει και ένταση.Καλό θα ήταν ο ενισχυτής να έχει ηχείο πάνω από 8 ίντσες για να βγάζει λίγο πιο "ανοιχτό" ήχο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι πιο μεγάλος από 30 watt. Επίσης υπάρχουν ενισχυτές που έχουν ενσωματωμένο πολυεφφέ, μετρονόμο και κουρδιστήρι, οπότε αν πάρεις τέτοιον δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις ξεχωριστά.
  • Το καλώδιο θα το χρειαστείς για να συνδέσεις την κιθάρα σου στον ενισχυτή. Καλό θα ήταν να μην πάρεις καλώδιο αξίας 2-3 ευρώ, διότι συνήθως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και παρουσιάζουν προβλήματα σε σύντομα χρονικά διαστήματα.
  • Το κουρδιστήρι είναι κάτι πολύ βασικό που το χρησιμοποιούμε για να τεντώνουμε τις χορδές όσο πρέπει έτσι ώστε να έχουμε τις σωστές νότες. Υπάρχουν αρκετών ειδών κουρδιστήρια, τα πιο γνωστά είναι τα "clip on" που είναι σαν τσιμπιδάκια και τα βάζεις στο headstock της κιθάρας.
  • Οι πένες βγαίνουν σε διάφορες σκληρότητες, άλλες είναι μαλακές, άλλες πιο σκληρές. Καλό θα ήταν να πάρεις αρκετές και σε διαφορετικές σκληρότητες, έτσι σιγά σιγά θα καταλήξεις και με τι πένα σε βολεύει να παίζεις αργότερα.
  • Ο μετρονόμος είναι ένας μηχανισμός που μας βοηθάει να μετράμε τον χρόνο στην μουσική.Όταν τον ανοίξουμε, παράγει έναν ηχητικό χτύπο σε ίσα χρονικά διαστήματα,μέχρι την στιγμή που θα τον κλείσουμε. Επίσης θα σε βοηθήσει να μελετάς σωστά και να αναπτύξεις ταχύτητα στο παίξιμό σου.


Αν χρειάζεσαι συμβουλές ή έχεις απορίες στείλε μας mail στο info@msicmarket.gr και η ομάδα μας θα προσπαθήσει να σου δώσει την καλύτερη λύση στους προβληματισμούς σου!