Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Stress πριν το live;

25/05/2017
από Κατερίνα Στρατιδάκη


Untitled-1.fw.png?1495780013989


Και ποιος μουσικός δεν έχει νιώσει αυτό το "σφίξιμο" στο στομάχι πριν την live εμφάνιση;

Στις πρόβες όλα πάνε ρολόι, αλλά στις πρόβες δεν είχες το κοινό που θα έχεις στο live και ήσουν μόνο εσύ η μπάντα σου και ίσως κάποιος φίλος.

Μην αγχώνεσαι όμως!

Ο Ιωάννης Αναστασάκης για άλλη μία φορά δίνει την απάντηση στο επεισόδιο 71 της σειράς "Ask the guitar coach"

"Πάρα πολλοί κιθαριστές, βλέπουν το live παίξιμο σαν μία διαδικασία στην οποία θα υπάρχει από κάτω ένα κάρο κόσμος οι οποίοι περιμένουν να τους ακούσουν και να δούνε αν κάτι δεν το κάνουν καλά, ώστε να μπορέσουν να γελάσουν μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τέτοια νοοτροπία στα κιθαριστικά τουλάχιστον δρώμενα, που όταν γίνεται ένας κιθαριστικός διαγωνισμός ή κάτι τέτοιο έχουμε από κάτω ένα γκρουπ από κιθαρίστες που περιμένουν πότε θα κάνεις το λάθος για να γελάσουν.

Στην πραγματικότητα όμως, όταν εσύ παίζεις live με την μπάντα σου, αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό που όντως συμβαίνει είναι το εξής: έχουν έρθει οι φίλοι σου και οι οπαδοί της μπάντας και άνθρωποι που ήταν εκείνη την μέρα στο μαγαζί που παίζετε για να ακούσουν όμορφη μουσική, να δούνε κάτι το οποίο εκείνοι στην συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορούν να κάνουν και κάτι το οποίο θαυμάζουν, δηλαδή είσαι εκεί για να τους κάνεις να περάσουν καλά, δεν είναι εκείνοι εκεί για να δουν τι δεν κάνεις εσύ καλά.

Άρα η δική σου δουλειά είναι να κάνεις όσο καλύτερα μπορείς αυτό που κάνεις, να είσαι ένας ωραίος entertainer δηλαδή να τους διασκεδάσεις να περάσουν καλά και μην ασχολείσαι με το εάν έκανες κάποια τεχνική σωστά και γρήγορα.

Μην ανησυχείς, το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν παίζεις καλά, είναι ότι ανησυχείς πως θα σε κρίνουν ότι δεν παίζεις αρκετά καλά. Πρέπει απλά να αλλάξεις λίγο την νοοτροπία σου στο συγκεκριμένο θέμα."