Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

CZERNY op.849 30 new studies in technics for piano

czerny op 849
14.00
(περιλαμβάνει ΦΠΑ)
SNW0591
Σε Απόθεμα
+

Άμεσα διαθέσιμο

Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων
  • Pinterest

Περιγραφή

Ο Carl Czerny γεννήθηκε στη Βιέννη στις 20 Φε­βρου­α­ρίου 1791 και έζησε εκεί μέχρι τον θάνατό του στις 15 Ιουλίου 1857. Πατέρας του ήταν ο καθηγητής πιάνου Wenzel Czerny, κάτω από τις οδηγίες και την επίδραση του ξεκίνησε να παίζει πιάνο. Χάρη στο αξιοσημείωτο χάρισµα του ο L. V. Beethoven τον πήρε µαθητή του σε ηλικία 9 ετών. Ο Czerny ερμήνευσε και αργότερα εξέδωσε πολλά από τα έργα του Beethoven.
Ο Czerny ήταν ένας χαρισματικός συνθέτης που άφησε πίσω του περισσότερα από χίλια έργα. Εκτός από τις σπουδές για πιάνο συνέθεσε επίσης λειτουργίες, όπερες, συμφωνικά έργα, διάφορα έργα για πιάνο και έργα µουσικής δωµατίου. Δίδαξε πολλούς πιανίστες συµπεριλαµβα­νο­µένου και του Franz Liszt.
Το µεγαλύτερο ωστόσο κληροδότημα του είναι οι σπουδές για πιάνο. Το σύνολο του έργου του πε­ριλαμβάνει από βασικές ασκήσεις για τα δάχτυλα ως πιο προχωρημένες και απαιτητικές σπουδές.
Η έκδοση αυτή θεωρείται ως συνέχεια του op. 299 'school of velocity'. Είναι βασισμένη στην Βιεννέζικη έκδοση του Petro Mechetti και απευθύνεται σε προ­χωρημένους τεχνικά πιανίστες. Δεδομένης της απου­σίας του χειρό­γραφου, αυτή είναι η έκδοση θεωρείται η πιο κοντινή στο πρωτότυπο.
Σε σχέση με άλλες συλλογές σπουδών του, οι συγκε­κριμένες είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια και ποικιλία και έχουν περιπλοκότερη αρμονία. Βοηθούν στην ευελιξία, την άνετη κίνηση και οδηγούν σε ένα υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας.
Ο Czerny χώρισε αυτή την συλλογή των σπουδών σε έξι μέρη και έδωσε σε κάθε σπουδή ένα τίτλο που περιγράφει το σκοπό και το περιεχόμενο τους.
Κρατήσαμε την μετρονομική αγωγή του συνθέτη γνω­ρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί στα σύγχρονα πιάνα. Τα Βιεννέζικα πιάνα της εποχής του Czerny είχαν ελαφρύτερο πάτημα, μικρότερη απόσταση στην οκτάβα και στενότερα πλήκτρα.
Όλες οι ασκήσεις θα πρέπει να παίζονται αργά στην συνέχεια με προοδευτικά αυξανόμενη ταχύτητα. Ακόμα και αν η προτεινόμενη ταχύτητα δεν επιτευχθεί, οι ασκήσεις αυτές μπορούν ακόμα να είναι χρήσιμες.


CZERNY op.849 30 new studies in technics for piano. Εκδόσεις panas

Δείτε επίσης

13.30 (περιλαμβάνει ΦΠΑ)
9.50 (περιλαμβάνει ΦΠΑ)
12.50 (περιλαμβάνει ΦΠΑ)